opc_loader

Een korte geschiedenis over de bromfiets:

Een bromfiets, informeel ook brommer, plaatselijk plof, kan worden beschouwd als een tussenvorm tussen fiets en motorfiets. In Nederland was tot 1966 de officiële benaming rijwiel met hulpmotor.

De bromfiets is een voertuig, met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, uitgerust met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van niet meer dan 50 cc of een elektromotor met een nominaal continu maximumvermogen van niet meer dan 4 kW. In de Nederlandse wet is bepaald dat brom- en snorfietsen niet harder mogen kunnen dan de maximum constructiesnelheid zoals die staat vermeld op het kentekenbewijs en in het kentekenregister, vermeerderd met 5 km/uur. De maximale rijsnelheid is echter 45km/u, er mag nergens sneller worden gereden.

In dit artikel wordt de juridische betekenis van het begrip "bromfiets" behandeld. Technisch is er geen onderscheid tussen brom- en motorfietsen. In het verleden werden motorfietsen tot ca. 100 cc als "bromfiets" aangeduid.

Bekende fabrikanten van bromfietsen zijn: Kreidler, Zundapp, Tomos, Puch, Honda, Yamaha, Aprillia, Piaggio, Gilera, Rap, Peugeot, Rieju, Solex, Sparta, Vespa etc. etc.

Let op: Het opvoeren of het gebruik van snelle onderdelen is niet toegestaan op de openbare weg, dit is geheel voor eigen risico! 

Indien u niet over de juiste kennis beschikt kunt u door verkeerd opvoeren ook ernstige schade aan uw bromfiets of scooter kunnen toebrengen. 
Laat het monteren en afstellen daarom altijd over aan iemand met kennis van zaken. 
Hulp nodig met de montage? Neem dan contact op!