opc_loader

Wensenlijst

Vespa

Artikel 1 tot 43 (van de 43 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 43 (van de 43 artikelen). Resultaat:1

Jouw Vespa scooter op afbetaling kopen? Bereken hier uw maandtermijn!

Het Italiaanse merk Vespa is een waar begrip in de scooter wereld, Vespa is in 1946 opgericht om na de oorlog een betaalbaar voertuig te produceren voor de bevolking.
De formule bleek echter zo succesvol dat Vespa tot op de dag van vandaag erg populair is.
Waar het vroeger een als vervoersmiddel werd gezien is het tegenwoordig behalve een vervoersmiddel ook een beetje een luxeproduct. Het wordt door vooral jongere gezien als imago booster.

Modellen uit de moderne geschiedenis:
In de jaren ’80 was het vooral de Vespa PX/PK serie die erg populair is, deze was in de begin jaren 90 vervangen door de Vespa Sfera. Na de Sfera kwam de Vespa ET serie op de markt, dit was de eerste serie met een 4-takt motor. Deze werd verkocht onder de naam: ET4.
De ET serie was nog geen direct succes, echter kwam in 2007 de LX (S en LXV) op de markt.
Deze scooter was een waar doorslaand succes. De scooter is tot 2016 geleverd en was opgevolgd door het huidige modellen, dit zijn de Sprint en Primavera, deze laatste zijn uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Vespa wordt voor de Italiaanse markt nog steeds hoofdzakelijk geproduceerd in Italië, voor de overige landen heeft Vespa (Piaggio) wereldwijd diverse fabrieken staan, Vespa’s voor de Nederlandse markt wordt veelal geproduceerd in Italië, Spanje en Frankrijk. De motorblokken worden net als de Piaggio motoren geassembleerd in China.