opc_loader

Wensenlijst

Peugeot VivaCity 1999-2007

De Vivacity is een scooter gefabriceerd door Peugeot en kwam in 1999 voor het eerst op de markt. Er bestaan verschillende uitvoeringen , van 50cc tot 150cc. De scooter wordt vooral gebruikt voor woon/werk verkeer. Het is dus ook een echte stadsscooter, hoewel hij bij het vrouwelijke deel van de jeugd ook zeer geliefd is. De vivacity is luchtgekoeld (AC) en heeft maar 1 remschijf (SD) Van de Vivacity zijn 7 uitvoeringen, de "gewone" Vivacity, de Compact,de X-race, de Sportline, de Silversport, de Universe en de zeer sportieve zeldzame Vivacity RS. De huidige serie Sportline heet de Sportline 4 en is verkrijgbaar in de kleurencombinatie donkerblauw/zwart en oranje/grijs. Tevens zijn er Snor- (Max. 25 KM) Brom- (Max 45 KM) Uitvoeringen en boven de 50 cc Motor (motor rijbewijs vereist)uitvoeringen.

De Vivacity gebruikt het standaard verticaal Peugeot blok. In tegenstelling tot de meeste concurrenten gebruikt de Vivacity dus geen horizontaal blok, nadeel van het verticale blok is dat je moeilijker bij de cilinder kan. Het blok is voor de VivaCity alleen Luchtgekoeld te krijgen.

Er zijn veel motoronderdelen voor de Vivacity verkrijgbaar vooral omdat de scooter een motorblok deelt met de immens populaire sportscooter: de Peugeot Speedfight I en II.

Bekende kwalen bij dit type motorblok: 
* Krukaslagers zijn gevoelig voor slijtage, dit is herkendbaar aan een zagend/slepend geluid.
* De ontstekingen zijn relatie zwak, deze gaan met regelmaat kapot.
* De oliepomp staat vaak erg rijk, hierdoor roken Peugeots vaak iets meer en slippen de uitlaten vaker dicht. 

Artikel 1 tot 73 (van de 73 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 73 (van de 73 artikelen). Resultaat:1